Санитариялық – эпидемиологиялық Қағидаларға (бұдан әрі-Санитариялық қағидалар) сәйкес оқушыларды сапалы және теңгерімді тамақпен қамтамасыз ету мақсатында БҰЙЫРАМЫН:
05.09.2022 жылдан бастап "Запорожье ауылының жалпы білім беретін мектебі" КММ-де жергілікті бюджет есебінен 43 оқушы мөлшерінде 1 сынып оқушылары үшін ыстық тамақ ұйымдастыру. Ата-аналар жиналысы шешімінің негізінде жалпыға міндетті оқу қорының қаражаты есебінен әлеуметтік қорғалмаған отбасылардан шыққан оқушыларды тегін ыстық тамақ тізіміне 39 оқушыны қосу.
1. Мектеп асханасының жұмыс кестесі бекітілсін (1 қосымша).
2. Сынып ұжымдары мен кезекші мұғалімдердің асханасындағы кезекшілік кестесі бекітілсін (2-қосымша).
3. Жергілікті бюджет қаражаты және демеушілік қолдау есебінен тегін тамақтанатын оқушылардың тізімі (3, 4-қосымша) осы оқушылардың тамақтануын бақылауға жауапты әлеуметтік педагог Ш. к. Қабылдина тағайындала отырып бекітілсін.
4. Әлеуметтік педагог Ш. к. Қабылдинамен қамтамасыз ету:
4.1. жергілікті бюджет қаражаты және демеушілік қаражат есебінен тамақтанатын оқушылардың тамақтануын күнделікті бақылау;
4.2. білім бөлімінің бухгалтериясына жергілікті бюджет қаражатынан оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруға кеткен шығындар бойынша сенімді есептілікті мерзімінде ұсыну.
5. Мектептің медицина қызметкері З. К. Кушекпаеваны міндетті түрде қамтамасыз етсін:
5.1. Санитариялық қағидаларға сәйкес оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруды және ас блогының санитариялық жай-күйін тұрақты бақылау;
5.2. жұқпалы аурулардың жасырын түрлерін немесе тасымалдаушылықты болдырмау мақсатында ас блогының қызметкерлерін тиісті күнделікті медициналық тексеру;
5.3. азық-түлік және азық-түлік шикізатының сапасы мен қауіпсіздігін куәландыратын құжаттардың толық көлемінде болуы;
5.4. Санитариялық қағидалардың 24, 25-қосымшаларына сәйкес құжаттаманы жүргізу;
5.5. аудандық санитариялық-эпидемиологиялық сараптама орталығында шикі және дайын өнімнің сапасына ай сайын өзіндік бақылау жүргізу;
5.6. тағамның сапасын, рецептураның және дайындау технологиясының сақталуын бақылау.
6. Мектеп асханасының аспазшысы М. М. Кушекпаевамен қамтамасыз ету:
6.1. дайын өнімнің күнделікті тәуліктік сынамасын дайындау және тоңазытқышта арнайы бөлінген орында сақтау;
6.2. тамақ дайындау технологиясын, тамақтану нормаларын, мәзірді сақтай отырып, Санитариялық қағидаларға сәйкес тамақ дайындау.
7. Осы бұйрықтың орындалуын бақылауды өзіме қалдырамын.
Мектеп директоры: Е. Р. Байдусенов